Jørgen PoulsenMaren Jørgensdatter

Jørgen JørgensenMette Rasmusdatter

Jørgen Jørgensen

f a m i l y
Siblings:
Johanne Jørgensdatter
Niels Jørgensen
Rasmus Jørgensen
Maren Jørgensdatter
Peder Jørgensen
Jens Jørgensen
Karen Jørgensdatter
Jørgen Jørgensen
 • Born: 1753
 • Married to Ane Knudsdatter
 • Died: 1822

  Tæt uden for Kværndrup ½ mil fra Volstrup ligger den store Landsby, Trunderup, hvorJørgenJørgensen ofte kom paa sine Handelsudflugter. Midt i Byen laa Matr. 4, der nu er udflyttet, en dejlig Gaard, der vel hørte under Egeskov, men var hoverifri. Da der paa denne Gaard boede en Enke, Ane Knudsdatter, som Jørgen Jørgensen syntes
  godt om, forsømte han ikke Lejligheden, men friede til hende og fik Ja, skønt han havde en meget farlig Medbejler i Enkens Karl, senere Gaardmand Jens Jakobsen i Trunderup. Det ser ud til, at Jørgen Jørgensen har haft Hastværk, thi han løser Kongebrev, og med dette møder han hos Præsten i Kværndrup og bliver viet til den noget ældre Enke; saa var der ikke mere for Modstanderne at lave. De to Medbejlere blev dog alle Dage bitre Fjender. Det traf sig engang, at de skulde køre sammen til Odense, da sørgede Naboen for, at den ene kom paa Kuskesædet den anden i den bageste Agestol, ellers vilde der blevet Spektakel. Et Udslag af dette Fjendskab var, at Jens Jakobsen en Tid fik Jørgen Jørgensen udelukket af Bylavet i Trunderup.
  Jørgen Jørgensen tog sig af Søsteren Johanne, der fik et nyt Hjem hos ham. Han tog sig af hendes Sager med stor Myndighed, og da Søsteren Karen i Volstrup døde, erklærede han, at nu skulde den 26-aarige Johanne gifte sig med den 57 Aar gl. Jørgen Larsen. Johanne vilde nødig, men J. J. erklærede: „Hun skal, som jeg kan bande, derhen til Volstrup, om jeg saa skal binde hende til min Hests Rumpe og slæbe hende derhen". Og saa maatte Johanne bøje sig. Om hendes Hjem i Volstrup skal vi høre i det følgende.
  Jørgen Jørgensen blev efterhaanden rigtig velstillet, han blev ved at handle med Heste og Brænde.

  Aarsskrift for Svendborg Amts Historiske Samfund 1919 - H M Henriksen

 • Generated by GreatFamily 2.2 update 2